Nå er vi på flickr.com

Museumsordningen har under en tid testet ut den gratis internettjenesten Flickr.com. Tjenesten gjør det mulig for en bruker å dele bilder med andre brukere.

Vi har nå lagt ut litt over 100 fotografier som vi har funnet i NVEs arkiv. Bildematerialet er skannet fra bl.a. 100 år gamle, sort/hvite negativer og fargedias fra 1980-tallet.  (Innen kort kan ni under fanene Arkiv lese mer om vårt skanningsarbeid).

Til hvert bilde har vi skrevet en mer eller mindre fyldig bildetekst. Der fremgår også i hvilket arkiv vi har funnet bildet. Teksten er både på norsk og engelsk. Alle som ser på bildene har mulighet for å kommentere dem i et kommentarfelt og dermed tilføre kunnskap om fotografiet og dets motiv. flickr.com gir også mulighet til å stedsfeste bildene geografisk til et kart og det har vi utnyttet i noen tilfeller.

De fleste av fotografiene er NVE sine så vi har opphavsretten til dem. Noen av bildene er så gamle at de allerede er ”frie”. Vi har merket bildene med at det er lov for alle å bruke dem så lenge de krediterer NVE og ikke bruker dem kommersielt (så kalt Common Creative-llisenser).

Flickr.com er en fin måte å gjøre bilder tilgjengelig for andre, men tjenesten har også sine begrensinger. Vi kan ikke laste opp altfor mange bilder og søkefunksjonene kunne ha vært bedre. Som ”teaser” fungerer det derimot utmerket! I bloggens margin kan du se noen smaksprøver på noen av våre bilder på flickr.com.

Reklamer

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s