Månedens bilde – September

Kiste kraftstasjonKiste kraftstasjon ligger ved Siljanvassdraget i Telemark. Kraftverket ble satt i drift i 1916, men bildet er fra 23. mai 1933. Fotograf er teknisk assistent Gamnes som har tatt frem kameraet under feltarbeid. Hvis man går inn i bildet, vises både Gamnes’ måleutstyr og ”automobilen” som han forflyttet seg med på tjenestereisen.

Originalen er limt på kartotekkort. Dessverre har de limte bildene ofte gulnet og falmet. Heldigvis har vi også negativene til bildene og de har vi skannet. Skanningen gjør at bildene blir lettere tilgjengelig for de som er interessert og at slitasjen på originalene minsker. De skannede bildene vil etter hvert bli tilgjengelige i NVEs fotodatabase.

Bildet er hentet fra: Hydrologisk arkiv, Undersøkelser av Norges vassdrag, negativ XV-51. Bildet er digitalt retusjert og beskåret.

Reklamer

Om museumsordningen

NVEs museumsordning ble etablert 1. januar 2003. Med dette har OED og NVE tatt et viktig skritt for å ivareta sitt sektoransvar for sikring, bevaring og formidling av norsk vassdrags- og energihistorie. Museumsordningen skal sikre en faglig, organisatorisk og økonomisk plattform slik at NVE kan utøve sin kulturforvalterrolle på en tilfredsstillende måte. Oppgavene dekker et bredt spekter, fra kulturminnene langs vannstrengen via forvaltningshistorien med arkivalia, biografiske beretninger og fotomateriale til moderne, internettbaserte formidlings- og undervisningsopplegg. Museumsordningen er en ny og utradisjonell form for museum. I stedet for å skape ett formidlingssted for sektorens kulturhistorie, er arbeidet organisert som et nettverk basert på utvalgte museer som sammen dekker alle de aktuelle temaene.

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s