Månedens bilde – Oktober

Jostedalen, mai 1962Mannen på bildet er Wibjörn Karlén. Han var ansatt i hydrologisk avdeling i årene 1962-1965. I mai 1962 var han og Randi Pytte Asvall på feltarbeid i Jostedalen. Pytte benyttet anledningen til å ta noen spreke foto av Karlén der han sitter foran teltet sitt og spiser…. is!

Med tiden ble Karlén professor emeritus på Institutionen för naturgeografi och kvartärgeologi, ved Stockholms universitet. Randi Pytte Asvall fortsatte i NVE helt frem til i fjor da hun ble pensjonist. Randi regnes som landets fremste ekspert på isganger og isproblematikk ved drift av kraftverk. Hun er også Norges første kvinnelige glasiolog.

Bildet er hentet fra: Hydrologisk avdeling, Brekontoret, Fotoalbum. Bildet er digitalt retusjert og beskåret.

Reklamer

Om museumsordningen

NVEs museumsordning ble etablert 1. januar 2003. Med dette har OED og NVE tatt et viktig skritt for å ivareta sitt sektoransvar for sikring, bevaring og formidling av norsk vassdrags- og energihistorie. Museumsordningen skal sikre en faglig, organisatorisk og økonomisk plattform slik at NVE kan utøve sin kulturforvalterrolle på en tilfredsstillende måte. Oppgavene dekker et bredt spekter, fra kulturminnene langs vannstrengen via forvaltningshistorien med arkivalia, biografiske beretninger og fotomateriale til moderne, internettbaserte formidlings- og undervisningsopplegg. Museumsordningen er en ny og utradisjonell form for museum. I stedet for å skape ett formidlingssted for sektorens kulturhistorie, er arbeidet organisert som et nettverk basert på utvalgte museer som sammen dekker alle de aktuelle temaene.

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s