Månedens bilde – November

Hillestad Album 1964-1966_Side_02_Bilde_0001 Hillestad Album 1964-1966_Side_03_Bilde_0001Her vises oppslag i fra et fotoalbum som er fra 1964. Bildestripene i albumet dokumenterer terskelbygging og tippbehandlinger, dammer og kraftlinjer. Fokus ligger på landskap og naturvern. Fotografen er Knut Ove Hillestad som var ansatt i NVE fra 1963 til 1989. Han ledet Naturvernkontoret i Vassdragsdirektoratet, som ble opprettet i 1966, og senere Natur- og landskapsavdelingen, som denne enheten het fra 1977. I sitt arbeid var han en flittig bruker av kamera. Det ser vi resultat av her.

I arkivet har vi seks slike fotoalbum etter Hillestad. I perioden 1964-1981 limte han inn kontaktkopier i album. Heldigvis var Hillestad nøye med å skrive ned hva bildene forestiller. Til albumene fins også negativstriper. Bildematerialet er nå lagt i syrefrie esker som skal beskytte bildene og stoppe en eventuell nedbrytning av fotografiene.

Bildene er hentet fra: Vassdragsdirektoratet, VN, Hillestad-Album_1964-1966

Reklamer

Om museumsordningen

NVEs museumsordning ble etablert 1. januar 2003. Med dette har OED og NVE tatt et viktig skritt for å ivareta sitt sektoransvar for sikring, bevaring og formidling av norsk vassdrags- og energihistorie. Museumsordningen skal sikre en faglig, organisatorisk og økonomisk plattform slik at NVE kan utøve sin kulturforvalterrolle på en tilfredsstillende måte. Oppgavene dekker et bredt spekter, fra kulturminnene langs vannstrengen via forvaltningshistorien med arkivalia, biografiske beretninger og fotomateriale til moderne, internettbaserte formidlings- og undervisningsopplegg. Museumsordningen er en ny og utradisjonell form for museum. I stedet for å skape ett formidlingssted for sektorens kulturhistorie, er arbeidet organisert som et nettverk basert på utvalgte museer som sammen dekker alle de aktuelle temaene.

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s