Månedens bilde – Desember

NVE-ER_d-178Betongmastene vi ser på bildet står mellom Maudal og Oltedal. Den nærmeste er på 30 kV og reist i 1930 og den andre 50 kV. Opplysninger om dato på bildet og fotografens navn mangler. Sannsynligvis er fotoet tatt en gang på 1980-tallet.
I registret til bildene kan vi bl.a. lese følgende:

Mastetype: trekantoppheng, kors.

Materiale: betong.

Overflate/farge: mørk.

Isolator: pigg, mørk brun?

Toppline: underliggende jordline

 

Bildet er hentet fra: Elektrisitetsdirektoratet, ER-dias, nr. 178.

Reklamer

Om museumsordningen

NVEs museumsordning ble etablert 1. januar 2003. Med dette har OED og NVE tatt et viktig skritt for å ivareta sitt sektoransvar for sikring, bevaring og formidling av norsk vassdrags- og energihistorie. Museumsordningen skal sikre en faglig, organisatorisk og økonomisk plattform slik at NVE kan utøve sin kulturforvalterrolle på en tilfredsstillende måte. Oppgavene dekker et bredt spekter, fra kulturminnene langs vannstrengen via forvaltningshistorien med arkivalia, biografiske beretninger og fotomateriale til moderne, internettbaserte formidlings- og undervisningsopplegg. Museumsordningen er en ny og utradisjonell form for museum. I stedet for å skape ett formidlingssted for sektorens kulturhistorie, er arbeidet organisert som et nettverk basert på utvalgte museer som sammen dekker alle de aktuelle temaene.

En kommentar om “Månedens bilde – Desember

  1. Maudal – Oltedal linja har aldri vært drevet på 30 kV! Oltedal – Mosvatn trafo. var drevet på 30 kV fram til ca. 1920, men ble så oppgradert til 50 kV (dvs. lenge før Maudalslinjen ble bygget) og siden har ikke 30 kV vært brukt i Stavangerregionen.

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s