Månedens bilde – Januar

Årene rundt 1933 startet Aluvium A/S gullgraving i Karasjok. Det var en mulighet for at utvinningen av gull kunne påvirke vassdraget og NVE ga derfor en uttalelse i saken. Ingeniør Olaf Strand fra NVE var den som foretok undersøkelsene i området. Til sin rapport la han ved tre vedlegg og et av dem var et fotoalbum. Fotografiene i albumet er tatt av Olaf Strand under hans befaring i Karasjok i 1933.

V-arkiv_136n-12dok_Tana - Album_Side_01_Bilde_0001Fotoalbumet inngår i det så kalte ”Vassdragsarkivet”. Arkivet innholder vassdragsrelaterte saker fra midten av 1800-tallet og helt frem til 1990-tallet.
Mange saker har fotografier som vedlegg. Noen bilder er mer interessante enn andre, så vi har derfor skannet et utvalg som etter hvert vil bli tilgjenglige i NVEs fotodatabase.

Bildet er hentet fra: Vassdragsdirektoratet, Vassdragsarkivet, sak 136n-12.

Reklamer

Om museumsordningen

NVEs museumsordning ble etablert 1. januar 2003. Med dette har OED og NVE tatt et viktig skritt for å ivareta sitt sektoransvar for sikring, bevaring og formidling av norsk vassdrags- og energihistorie. Museumsordningen skal sikre en faglig, organisatorisk og økonomisk plattform slik at NVE kan utøve sin kulturforvalterrolle på en tilfredsstillende måte. Oppgavene dekker et bredt spekter, fra kulturminnene langs vannstrengen via forvaltningshistorien med arkivalia, biografiske beretninger og fotomateriale til moderne, internettbaserte formidlings- og undervisningsopplegg. Museumsordningen er en ny og utradisjonell form for museum. I stedet for å skape ett formidlingssted for sektorens kulturhistorie, er arbeidet organisert som et nettverk basert på utvalgte museer som sammen dekker alle de aktuelle temaene.

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s