Månedens bilde – Februar

EDB-sentralEn dag i 1970, klokken 12.37, tok NVEs fotograf Henrik Svedahl turen inn på NVEs nye ”EDB-sentral”. I NVEs interne meddelelsesblad ”Fossekallen” (nr 6, 1970) kunne man lese følgende:

”NVE´s nye EDB anlegg har nå vært i drift siden slutten av 1969. Overgangen til den nye maskin har ikke gått knirkefritt, men det synes nå som de fleste overgangsvanskene er taklet og att forholdene nå ligger til rette for utvidet bruk av EDB innenfor NVE.”

Svedahl dokumenterte i hovedsak den hydrologiske virksomheten ute på tjenestereiser. Noen ganger, kanskje for å få slutt på filmen i kameraet, benyttet han anledningen til å ta bilder av innendørs virksomhet i NVE-huset.

Bildet kommer fra Svedahls negativfilmer. Filmene, som innholder 2780 bilder, er nå skannet og fins som digitale filer. Etter hvert vil de bli registrert i NVEs fotodatabase.

Bildet er hentet fra: Hydrologisk arkiv, Henrik Svedahls negativfilmer (NVE-Sve-2-2479)

Reklamer

Om museumsordningen

NVEs museumsordning ble etablert 1. januar 2003. Med dette har OED og NVE tatt et viktig skritt for å ivareta sitt sektoransvar for sikring, bevaring og formidling av norsk vassdrags- og energihistorie. Museumsordningen skal sikre en faglig, organisatorisk og økonomisk plattform slik at NVE kan utøve sin kulturforvalterrolle på en tilfredsstillende måte. Oppgavene dekker et bredt spekter, fra kulturminnene langs vannstrengen via forvaltningshistorien med arkivalia, biografiske beretninger og fotomateriale til moderne, internettbaserte formidlings- og undervisningsopplegg. Museumsordningen er en ny og utradisjonell form for museum. I stedet for å skape ett formidlingssted for sektorens kulturhistorie, er arbeidet organisert som et nettverk basert på utvalgte museer som sammen dekker alle de aktuelle temaene.

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s