Månedens bilde – April

Stend, vegetasjonsforsøk, borkaks, 11.08.1986, KOH, VN12545Et fargerikt bilde fra Stend Landbruksskole. Her pågår det vegetasjonsforsøk med borkaks. Fotografen er Knut Ove Hillestad og dette fotoet tok han i 1986, tre år før han ble pensjonert.

Den såkalte VN-diassamling ble påbegynt av daværende Naturvernkontoret. Med sine ca 18600 dias er VNs bildearkiv NVEs desidert største diassamling!

Bildet er hentet fra: Vassdragsdirektoratet, VN dias, nr 12545. Bildet er beskåret.

Reklamer

Om museumsordningen

NVEs museumsordning ble etablert 1. januar 2003. Med dette har OED og NVE tatt et viktig skritt for å ivareta sitt sektoransvar for sikring, bevaring og formidling av norsk vassdrags- og energihistorie. Museumsordningen skal sikre en faglig, organisatorisk og økonomisk plattform slik at NVE kan utøve sin kulturforvalterrolle på en tilfredsstillende måte. Oppgavene dekker et bredt spekter, fra kulturminnene langs vannstrengen via forvaltningshistorien med arkivalia, biografiske beretninger og fotomateriale til moderne, internettbaserte formidlings- og undervisningsopplegg. Museumsordningen er en ny og utradisjonell form for museum. I stedet for å skape ett formidlingssted for sektorens kulturhistorie, er arbeidet organisert som et nettverk basert på utvalgte museer som sammen dekker alle de aktuelle temaene.

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s