Månedens bilde – Mai

SandungenI oktober 1983 ble dammen Sandungen fotografert. Bildet viser dammen fra luftsiden. Fotografen til det fine bildet går under signaturen ”VNS” (Vidar Nebdal Svendsen).

Damtilsynet har under mange år brukt kameraet som redskap i sitt arbeid. Resultatet er blant annet en samling dias med cirka 2800 dias.
Les mer om damtilsynets historie i boka ”Autoritet, tillit, ansvar: Norsk vassdragtilsyn 1909-2009” (2009). Den kan skaffes fra NVEs bibliotek.

Bildet er hentet fra: Vassdragsdirektoratet, VVT-dias, nr 2067. Bildet er digitalt retusjert og beskåret.

Reklamer

Om museumsordningen

NVEs museumsordning ble etablert 1. januar 2003. Med dette har OED og NVE tatt et viktig skritt for å ivareta sitt sektoransvar for sikring, bevaring og formidling av norsk vassdrags- og energihistorie. Museumsordningen skal sikre en faglig, organisatorisk og økonomisk plattform slik at NVE kan utøve sin kulturforvalterrolle på en tilfredsstillende måte. Oppgavene dekker et bredt spekter, fra kulturminnene langs vannstrengen via forvaltningshistorien med arkivalia, biografiske beretninger og fotomateriale til moderne, internettbaserte formidlings- og undervisningsopplegg. Museumsordningen er en ny og utradisjonell form for museum. I stedet for å skape ett formidlingssted for sektorens kulturhistorie, er arbeidet organisert som et nettverk basert på utvalgte museer som sammen dekker alle de aktuelle temaene.

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s