Norsk Oljemuseums mange prosjekter

Norsk Oljemuseum i Stavanger er NVEs gode fettere i forvaltningen av olje- og energisektorens kulturminner. De har en rekke spennende prosjekter å vise frem på nett. Her er et lite utvalg:

Kulturminneplan for petroleumsvirksomheten på norsk sokkel

Prosjektet Kulturminner i norsk petroleumsvirksomhet» resulterte i en kulturminneplan for sektoren som presenterer et utvalg av anlegg og installasjoner som har nasjonal verdi som kulturminner. Planen skal gi grunnlag for prioritering av anlegg i det videre arbeidet med å dokumentere oljevirksomheten for ettertiden. Boken kan leses som pdf her.

Petroleumskartet

På nettstedet «Petroleumskartet» finner du informasjon om den norske petroleumsvirksomheten både på land og til havs. Britiske og nederlandske felter vises også i kartet, men artikler om disse er foreløpig ikke lagt inn.

Kulturminne Frigg
For at historien om Frigg ikke skal gå tapt sammen med nedstengingen av feltet, ble det i tiden 2005 til 2008 utført et dokumentasjonsprosjekt i regi av Norsk Oljemuseum. Se nettstedet her.

Kulturminne Ekofisk
Nettstedet «Kulturminne Ekofisk» dokumenterer Ekofisk-feltet. Norsk Oljemuseum har vært prosjektansvarlig for gjennomføring av Kulturminne Ekofisk i perioden 2002-2004. Riksantikvaren har vært en sentral samarbeidspartner i arbeidet med å initiere og følge opp prosjektet. Se nettstedet her.

Nordsjødykkingens historie

Norsk Oljemuseum arbeidet i tiden 2005 til 2009 med et prosjekt for å forske i og formidle nordsjødykkingens historie. Prosjektet resulterte i en bok og en utstilling, begge med tittelen «Nordsjødykkerne». Les mer her.

Reklamer

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s