Museumsordningen på besøk hos Norsk Skogmuseum

På tirsdag var vi på Norsk Skogmuseum for å hilse på, men også for å se på flomskadene, utstillingen Kraftfull kultur og den nye basisutstillingen TRÅKK i mangfoldig natur, som er under oppbygging.

Flomskader 2013 Norsk Skogmuseum. Foto: Christine Snekkenes/NVE

Flommen rammet skogmuseet ganske hardt i år. Til tross for at flommen kun rakk opp til det laveste punktet på flomsteinen ble grunnen revet ut på større områder nær Glomma. Dette betyr at det ble en del ødeleggelse for Norsk Skogmuseum, som gir oss et innblikk i vannets sterke krefter.

flomskader 2013 nsm03

flomskader 2013 nsm02

  

Den største flommen som har vært i vår tid var Vesleofsen i 1995, som grunnet plutselig sommervarme og rask snøsmelting sent på året. Navnet Vesleofsen kommer av den største flommen i 1789 som ble kalt Storofsen. På flomsteinen er dette merket på toppen. Flommen i 1995 var den største på 100 år og skadeomfanget var svært stort.

Kraftfull Kultur

Slik ser den ny utstillingen vår ut. Den er laget i samarbeid med Norsk Skogmuseum og står utstilt der over sommeren. Det er også vist bilder fra denne utstillingen på åpningen ved Norsk Vasskraft-og Industristad museum, men jeg legger ved et bilde fra Skogmuseet også.

 Kraftfull kultur NSM02

På skogmuseet fikk vi også en spesialomvisning av Ingvild Herberg som viste oss både de vakre og varierte utearealene og de flotte utstillingene inne. TRÅKK i mangfoldig kultur er er ny basisutstilling som er under konstruksjon.  

 TRÅKK i mangfoldig natur er museets nyeste store utstillingsprosjekt. Prosjektet disponerer vel 2 000 kvadratmeter i museets andre etasje. Første del sto ferdig 24. juni 2010, og neste del ble åpnet 4. mars 2011.

Ordet TRÅKK kan tolkes vidt, som spor av dyr og mennesker, både i positiv og negativ forstand. Uttrykket mangfoldig natur er valgt ut fra ambisjoner om at den nye utstillingen skal speile variasjonsbredden i det miljøet vi nordmenn har levd og lever i. Vi ønsker også å følge opp mangfoldighetsbegrepet i form av en rekke tematiske og faglige innfallsvinkler til emnet norsk natur. (Norsk Skogmuseum)

Mer om Norsk Skogmuseum finner du her.

Løp og se folkens!

Kilder:

Per Einar Faugli, ”Vann- og energiforvaltning – Glimt fra NVEs historie”, 2008, NVE.

Reklamer

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s