NVIM nå på Digitalt museum!

Siri Jordal under åpningen av NVIMs samling på Digitalt Museum. Foto: Per Einar Faugli
Siri Jordal under åpningen av NVIMs samling på Digitalt Museum. Foto: Per Einar Faugli

NVIMs fotosamling er nå å finne på http://digitaltmuseum.no/ Om Digitalt Museum. Styreleder Toralv Mikkelsen sto for åpningen, som nylig fant sted i Statkraftstova i Tyssedal.  Med det ble vel 13 000 foto innlemmet i Digitalt Museum hvor 135 museer representert. Tilgjengeligjøringen av et slikt fotomateriale kan bidra til økt forskning, undervisning og interesse for en viktig del av industrihistorien.

Det er AS Tyssefaldene og Museumslaget ved museet som har sørget for midler til tiltaket. Prosessen før publisering av foto har vært lang kunne avdelingsleder Siri Jordal fortelle. NVIM har i mange år digitalisert, sikret og tekstet aktuelle foto. Nye foto kommer stadig til, så dette er ikke en statisk database.

Ikke minst er en rekke foto fra det fredete kraftanlegget Tysso I blitt tilgjengelig. Konsesjon til anlegget ble gitt 10. mai 1906 og var det første i landet som fikk konsesjon etter den såkalte Panikkloven av 7. april 1906. Selve loven ble for øvrig vedtatt bare syv dager etter at proposisjon ble fremlagt for Stortinget. Det var svært viktig for myndighetene å ha nasjonal kontroll med vassdragsrettighetene nå når vannkraft skjøt fart.

"Montering, generator, Tysso I, Tyssedal kraftstasjon, tre tyske montørar" Foto: Norsk Vasskraft og Industristadmuseum. Fra ca 1914-1918. Et av mange bilder du nå finner på Digitalt museum.
«Montering, generator, Tysso I, Tyssedal kraftstasjon, tre tyske montørar» Foto: Norsk Vasskraft og Industristadmuseum. Fra ca 1914-1918. Et av mange bilder du nå finner på Digitalt museum.

Av: Per Einar Faugli.

Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum sin nettside

Reklamer

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s