Ny utgave av KINK-boka ”Kulturminner i norsk kraftproduksjon” nå på nett

Museumsordningen har nå lagt ut den nye versjonen av KINK-boka på nett. Dette er en revidert og faglig oppdatert utgave av den første boka som kom i 2006.
 
 

Du finner den nye KINK-boka som pdf her.

KINK-prosjektet presenterte i sin rapport et utvalg av kraftanlegg som er kulturhistoriske verdifulle i et nasjonalt perspektiv. De representerer viktige faser i landets vannkraftutbygging.

Den historiske utviklingen omtales i egne fagartikler. Prosjektet var et samarbeid mellom Riksantikvaren, NVE og energibransjen representert ved Hydro og Statkraft.

I tilknytning til den nye utgaven er det også blitt laget vandreutstilling. Denne ble åpnet av avdelingsdirektør Gunn Oland i Tyssedal 30. mai og utstillingen står i det fredete kraftverket Tysso I hos Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum (NVIM).

En tilsvarende utgave står også hos Norsk Skogmuseum på Elverum. Begge museene er vel verdt et besøk og husk at NVE-ansatte med familie har fri adgang begge steder mot fremvisning av NVE-kortet.

I slutten av oktober kommer utstillingen til NVE-huset. Den blir satt opp på biblioteket 22. oktober. Dette gjøres i forbindelse med NVE- Kulturminne- og museumsdagene 2013. Hva som står på programmet da kommer seinere i ny melding fra Museumsordningen.

Image

Siste finpuss før utstillingsåpningen foretas av Gunn Oland, Rune Dahl og Museumsordningens kontaktperson ved NVIM Dag Endre Opedal.

Image

Forsiden til den reviderte KINK-boka. Foto av kraftverket Sauda III fra Ingeniør Chr F Grøners Stiftelse.

Skrevet av: Per Einar Faugli/NVE

Reklamer

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s