Fremtiden er åpne data! Workshop med Kultur- og naturreise i Bø

Demonstrator for Telemark
Demonstrator for Telemark

Onsdag 30. september møtte vi mannsterke opp i Bø for å delta på kultur- og naturreise-prosjektets workshop. Kultur- og naturreise er et tverretatlig innovasjonsprosjekt som tar sikte på å åpne data og tilgjengeliggjøre offentlig informasjon og lokal kunnskap om kultur og natur. Samarbeidspartnerne i dette prosjektet er Kartverket, Kulturrådet, Riksantikvaren, Riksarkivet og Miljødirektoratet. Målet er å øke kunnskap om og skape engasjement for kulturminner og naturverdier.

«Utrustet med en smarttelefon skal alle få tilgang til aktuelle fakta og fortellinger om natur og kultur på stedet der de er.» (kultur- og naturreise blogg)

Prosjektet går nå mot slutten og resultatet foreløpig er en rekke kartbaserte demonstratorer som viser kultur- og naturinnhold fra DigitaltMuseum, Digitalt fortalt, Kulturminnesøk, wikipedia mm. NVE er svært interessert i mulighetene en slik kartbasert tjeneste kan gi, spesielt innenfor formidling av kulturminner. Vi dro på workshopet for å teste ut en egenprodusert visning og se muligheten for hva dette kan brukes til i fremtiden. Det viktigste vi lærte her var hvor viktig det er å kartfeste samlingene sine – om det så er gjenstander, foto eller artikler.

Vil du se hva du kan bruke dette til? se nærmere på http://knreise.no/demonstratorer/ og se ferdige kart eller lag ditt eget.

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s