Per Einar Faugli tildelt prisen «Viten om vann 2016»

Vår egen Per Einar Faugli ble i dag under Årets vanndag tildelt prisen «Viten om vann 2016».

Hydrologirådet deler ut prisen Viten om vann for 11. gang i år. Prisen, som består av et kunstverk og et diplom, tildeles for virksomhet innen temaene hydrologi (bredt definert) og vannforvaltning.

Per_Einar
Per Einar Faugli. Foto: Stig Storheil, NVE.

Juryens begrunnelse:  Per Einar Faugli har gjennom hele sin yrkeskarriere vært aktiv for å spre kunnskap om bruk og vern av vann gjennom foredrag, publikasjoner, som møtearrangør og møteleder. Han har vist stort engasjement for å samle og formidle kunnskap om vassdrag, konsekvenser av inngrep i vassdrag og vern av vassdrag. Dette inkludert alt fra populærvitenskapelige rapporter fra store FoU-programmer til at hans fotografier blir brukt i ulike publikasjoner. Per Einar Faugli har også bidratt sterkt til å synliggjøre vassdrag og vassdragsanlegg som kulturminner.

Gjennom sine gode pedagogiske evner, som katalysator og pådriver, har han sørget for formidling av vannfaget både til allmennhet, forskere og forvaltere. Han har gitt et solid bidrag for å øke interessen for riktig bruk og vern av vassdrag og vassdragsanlegg.

Juryen vil spesielt bemerke at Per Einar Faugli har evnet å trekke kunnskap om vassdrag inn i tverrfaglige sammenhenger. Et nylig eksempel er bistand i arbeidet med å forankre Norges vannkrafthistorie ved å få Rjukan/Notodden inn på UNESCOs verdensarvliste.

Per Einar er seniorrådgiver i NVE der han har jobbet siden 1985 i forskjellige posisjoner, først som forskningssjef, og nå til slutt i NVEs Museumsordning. Han er utdannet naturgeograf og startet sin karriere i vassdragsforvaltningen i Kontaktutvalget for vassdragsreguleringer ved Universitetet i Oslo i 1974.

Faugli, P. E. 2015: Rjukan/Notodden – vannkraft og verdensarv – norsk vassdragshistorie. NVE Rapport nr 131/2015

2 kommentarer om “Per Einar Faugli tildelt prisen «Viten om vann 2016»

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s