Skanning av bilder

NVE har mange bilder av forskjellige slag. Vi har alt fra gamle svart/hvite fotografier til mer dagsferske digitale bilder. Under en tid har vi satset på å skanne de analoge bildene våre. De analoge bildene rommer alt fra fargedias til skjøre glassnegativer. Noe av det har vi fått over på CD, men det meste ligger kun på interne servere. Tanken er at vi med tiden vil overføre bildene til en fotodatabase.

Å skanne fotografisk materiale er en stor og til tider omstendelig prosses. Det er foretatt mange tester før vi til slutt kom frem til en god og brukbar ”oppskrift”. Den deler vi gjerne med oss av.

 Vi har hentet informasjon og inspirasjon fra ”Digitalisering av fotosamlinger” (forfatter Hege Oulie, ABM-skrift #55, 2009). Selvsagt har vi anpasset måten å jobbe på etter de behov og ressurser vi har til rådighet. I utgangspunktet har vi valgt å legge oss på et ”good-enough” nivå. TIFF er det vi bruker til våre masterfiler, selv om Riksarkivet i dag godkjenner JPEG-formatet som et arkivverdig format. I stort sett skanner vi bildene som de er. De som bruker bildene får selv justere dem etter behov. 

I skriften fra ABM-utvikling har vi tatt faste på de standarder som angis der. Vi gjør det slik.

Valget av skanner falt til syvende og sist på en Epson 750pro, som vi er veldig fornøyde med.

Vi du vite mer ta gjerne kontakt!

Reklamer

Gi en tilbakemelding

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s